Folksams ekonomidirektör Mikael Öhlund lämnar sin tjänst till våren

Folksams ekonomidirektör och vice vd Mikael Öhlund tillträder den 1 maj 2009 en tjänst som koncernchef och verkställande direktör för Umeå Kommunföretag AB. Mikael Öhlund lämnar därmed Folksam den sista april, efter 18 år i företaget.

– Det har varit intensiva men roliga år. Men det har varit tufft att pendla varje vecka och vara borta mycket från familjen, så när jag belv erbjuden ett intressant arbete på hemmaplan valde jag att tacka ja, säger Mikael Öhlund. Det ska bli spännande att få tillfälle att prova något helt nytt. Att lämna Folksam just nu känns bra då Folksam står finansiellt starkt trots turbulensen på marknaderna och kommer att visa ett väldigt bra resultat i verksamheterna för 2008.

Nu startar processen med att hitta en ny ekonomidirektör till Folksam

För ytterligare information, kontakta:
Anders Sundström, vd, telefon 08-772 66 10
Mikael Öhlund, ekonomidirektör och vice vd, telefon 08-772 65 32

Andreas Jerat, presskontakt, telefon 08-772 62 12

Folksam är ett försäkringsbolag med ett stort utbud av försäkringar, spar- och lånemöjligheter för alla behov. Varannan svensk, vartannat hem, var femte bil och nittio procent av alla som idrottar är försäkrade genom Folksam. Den kunskap vi får använder vi för att på lång sikt öka trafiksäkerheten, bidra till människors hälsa och minska miljöpåverkan. Folksam grundades 1908 och har kontor i hela Sverige. Läs gärna mer på www.folksam.se