Folksam övertar Vitals kunder i Sverige

Folksam har tecknat ett avtal med Norges största försäkringsbolag, Vital Forsikring ASA, om övertagande av Vitals svenska fondförsäkringsbestånd på cirka 24 000 kunder. Affären sker som en följd av beslut från Vital om att fokusera på sin norska verksamhet.

Affären omfattar de av Vitals svenska kunder som sparar i fondförsäkring, så kallade Unit Link-produkter.

– Detta är en bra lösning för våra kunder i Sverige och vi är nöjda över att ha nått en överenskommelse med Folksam, säger Tom Rathke, vd Vital.

Avtalet gäller när affären har godkänts av myndigheterna i Sverige och Norge.

– Vi är mycket nöjda över att få ta över och vidareutveckla Vitals svenska fondförsäkringsaffär. Vi kommer att göra vårt yttersta för att övergången ska ske utan problem för kunderna, säger Stefan Holm, styrelseordförande Folksam Fondförsäkring.

Vitals kunder informeras via brev om förändringen och får även möjlighet till rådgivning via en oberoende försäkringsförmedlare.

För ytterligare information:
Johan Wagman, vd Folksam Fondförsäkrings AB, telefon 08-772 68 64, 0708-31 60 29
Tom Rathke, vd Vital, telefon: 00 47 90 09 04 45

Om Folksam
Folksam är ett försäkringsbolag med ett stort utbud av försäkringar, spar- och lånemöjligheter för alla behov. Varannan svensk, vartannat hem, var femte bil och nittio procent av alla som idrottar är försäkrade genom Folksam. Den kunskap vi får använder vi för att på lång sikt öka trafiksäkerheten, bidra till människors hälsa och minska miljöpåverkan. Folksam grundades 1908 och har kontor i hela Sverige. Läs mer på www.folksam.se.

Om Vital
Vital Forsikring ASA är Norges största bolag inom livförsäkring och pensionssparande med över en miljon kunder. Bolaget är en del av DnB NOR-koncernen. Läs mer på www.vital.no