Folksam köper SalusAnsvar av DNB

Folksam köper SalusAnsvar av DNB

6 september 2012 | Taggar: , , , , | Kategorier: Koncernnyheter

Folksam Sak har tecknat ett avtal med DNB om att förvärva SalusAnsvar AB för cirka 480 miljoner kronor.

– Förvärvet av SalusAnsvar stärker vår position på den svenska försäkringsmarknaden, säger Anders Sundström, vd Folksam. SalusAnsvar distribuerar i dag Folksams hem- och bilförsäkringar via vårt dotterbolag Svenska Konsumentförsäkringar. Med utökat samarbete med tjänstemän och akademiker vässar vi Folksam för framtiden.

För ytterligare information:
Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon +46 708 31 58 01
Thomas Midteide, informationsdirektör DNB, telefon +47 962 32 017

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Pär Gabrielsson

2012-09-19 kl 11:18

Detta tycker jag var tråkigt. Jag blev för ett tag sedan övertalad att byta till Salus Ansvar. Detta hade jag inte gjort om jag vetat att Folksam skulle köpa Salus Ansvar. Att jag är så negativ beror på att vi blev tvångsanslutna till Folksams Hemförsäkring genom min hustru för ett antal år sedan. Detta tycker jag är för jäkligt att jag inte får bestämma själv. Att inte konkurensverket reagerar beror väl på att det är facket som står som ägare. Jag har väldigt lite förtroende för er som använder sådana affärsmetoder.

Det går inte längre att kommentera denna artikel.

Följ Folksam

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta vår pressjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkrings- bolag som erbjuder försäkringar och pensionssparande till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.