Folksam och Skanska i strategiskt samarbete

Folksam inleder genom dotterbolaget KPA Pension ett strategiskt samarbete med Skanska Hyresbostäder om förvärv av nyproducerade bostadsfastigheter. Samarbetet omfattar ett antal utvecklingsprojekt som ger Folksam exklusivitet att förvärva nästan 600 lägenheter till ett värde av cirka 1,3 miljarder kronor.

– Vi har redan genomfört några utvecklingsprojekt med Skanska Hyresbostäder och har goda erfarenheter av samarbetet. Nu kan vi öka vårt innehav av nyproducerade och hållbara bostadsfastigheter för hyresmarknaden. Varje affär vi gör bidrar till att bygga Folksams ekonomiska styrka och hjälper oss att öka fastighetstillgångarna i vår portfölj, säger Lars Johnsson, chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Det är KPA Pensionsförsäkring som kommer att förvärva de bestånd som blir aktuella inom ramen för samarbetet. Projekten ska färdigställas under 2017-2019 och finns i Stockholm och Skåneregionen, det vill säga i områden Folksam identifierat som strategiska för fastighetsprotföljens fortsatta tillväxt.

Folksam äger idag fastigheter för drygt 18 miljarder kronor. I beståndet ingår 3 400 bostadslägenheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, chef fastigheter Folksam, 0725-82 19 14, lars.johnsson@folksam.se

Följ oss på