Folksam samarbetar med veterinärer – för en hållbar prisutveckling inom veterinärvård

Kostnaderna för vård av djur har ökat kraftigt de senaste åren. För att få en mer hållbar prisutveckling av veterinärvård inleder Folksam samarbete med veterinärer. Ett led i detta är att teckna avtal med ett antal leverantörer. Från årsskiftet har Folksam inlett ett nytt samarbete med Distriktsveterinärerna.

– Från Folksams sida vill vi skapa en större pristransparens så att våra kunder kan göra aktiva val utifrån sin egen situation och plånbok. En del i detta är att ta fram en riktprislista för ett antal diagnoser. Då vet djurägaren vad en behandling kostar, vilket de i dag ofta inte gör. Vi engagerar oss i detta eftersom det är något våra kunder verkligen bryr sig om, säger Carina Aho Laitinen, chef Privat affär Djur på Folksam.

Kunder som har en djurförsäkring i Folksam ska även i fortsättningen fritt kunna välja veterinär. Men Folksam kommer att rekommendera Distriktsveterinärerna, som man nu tecknat ett tvåårigt avtal med. När Folksams kunder väljer Distriktsveterinärerna får de grundsjälvrisken sänkt med 300 kronor.

– Genom vårt samarbete med veterinärer får våra kunder tillgång till djursjukvård av hög kvalitet med en transparent och konkurrenskraftig prissättning. För Folksam innebär det att vi får bättre kontroll på skadekostnaderna och en sundare utveckling av kostnaderna för djurförsäkringen, säger Carina Aho Laitinen.

Distriktsveterinärerna är en affärsdrivande verksamhet som har statens uppdrag att erbjuda service dygnet runt inom djursjukvård på landsbygden och i mindre orter i Sverige. De har också beredskap för att bekämpa smittsamma djursjukdomar. Distriktsveterinärerna finns på cirka 90 platser i landet, från Kiruna i norr till Flyinge i Skåne.

För ytterligare information:
Carina Aho Laitinen, chef Privat affär Djur på Folksam, telefon 0708-31 53 09
Lotta Örtnäs, pressekreterare Folksam, telefon 0708-31 67 66

Följ oss på