Folksam förvärvar Kungshuset i centrala Stockholm

Folksam har genom dotterföretaget KPA Pensionsförsäkring tecknat avtal med GIC om förvärv av fastigheten Kåkenhusen 37 (Kungshuset) i centrala Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet är 1 510 miljoner kronor och fastigheten utgörs av drygt 16 600 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa en av de bästa fastigheterna i centrala Stockholm. Den är nyrenoverad, i princip fullt uthyrd med en bra mix av stabila hyresgäster och är ett bra exempel på den typ av förvärv vi vill göra för att bygga vår ekonomiska styrka, säger Lars Johnsson som är chef för Folksams fastighetsverksamhet.

Kungshuset har en uthyrningsbar area på cirka 16 600 kvadratmeter, varav 10 600 kvadratmeter är kontor och 6 000 kvadaratmeter restaurang och biograf samt ett antal parkeringsplatser. Fastigheten är belägen på Kungsgatan 16-18 och Regeringsgatan 66 i centrala Stockholm. KPA Pensionsförsäkring har redan tillträtt fastigheten.

Folksam med dotterföretag äger idag fastigheter för omkring 22 miljarder kronor och har satt upp ett mål om att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmsta åren.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, chef fastigheter Folksam med dotterföretag, 0725-82 19 14, lars.johnsson@folksam.se
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksam med dotterföretag, 070-831 65 26, juha.hartomaa@folksam.se

Följ oss på