Folksamgruppen investerar i infrastruktur

Folksamgruppen fortsätter att öka sin exponering mot infrastruktur. Genom en investering på en miljard kronor i Infranode I kommer Folksamgruppen att få tillgång till en långsiktig och väldiversifierad portfölj av nordiska infrastrukturtillgångar.

Efter den aktuella kapitalanskaffningen har Infranode I ett kapital om 3,35 miljarder kronor och en investeringshorisont på 25 år.

– Vi engagerar oss i infrastrukturinvesteringar för att värna om fortsatt god avkastning till våra kunder. Investeringen kommer att ge oss realtillgångar med säkra och stabila kassaflöden, samtidigt som den bidrar positivt till riskspridningen i Folksamgruppens tillgångsportföljer, säger Michael Kjeller, chef för Folksamgruppens kapitalförvaltning.

Investeringen inom Folksamgruppen fördelar sig enligt följande: Folksam Liv 500 miljoner kronor, KPA Pension 400 miljoner kronor och Folksam Sak 100 miljoner kronor. Utöver Folksamgruppen är IMAS Foundation, en stiftelse inom IKEA-sfären, och Europeiska Investeringsbanken (EIB) två av medinvesterarna i Infranode I.

Infranode är ett investeringsbolag i infrastruktursektorn i Norden och övriga Europa. Infranode är startat i partnerskap med Areim, en Stockholmsbaserad fondförvaltare och rådgivare i fastighetsbranschen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning, Folksamgruppen, 08-772 73 21, michael.kjeller@folksam.se
Juha Hartomaa, investerarrelationer Folksamgruppen, 070-831 65 26, juha.hartomaa@folksam.se

Följ oss på