Folksam bilförsäkring

Folksam och Mazda Motor Sverige inleder samarbete avseende märkesförsäkring och vagnskadegaranti

Folksam inleder ett samarbete med Mazda Motor Sverige när det gäller märkesförsäkring och senare även vagnskadegarantin.
– Vi är stolta över förtroendet att få erbjuda Mazdas kunder och totalt cirka 60 000 Mazdaägare ett försäkringserbjudande med hög kvalitet, säger Elisabeth Sasse, affärsområdeschef Partner på Folksam. 

Läs mer

Folksam utvecklar ny bilförsäkring efter överraskande forskningsresultat – kan rädda över 40 liv per år

Forskningsprojektet ”Grönt ljus” visar att det går att stimulera bilförare till en säkrare och miljövänligare körstil om de belönas med en lägre försäkringspremie. Förutom att bilföraren själv kan spara tusenlappar i premier och bränslekostnader, så skulle över 40 liv per år kunna räddas. Koldioxidutsläppen skulle dessutom minska väsentligt. Folksams avser att utveckla en ny typ av bilförsäkring baserad på resultaten från projektet.

Läs mer

Plånboken styr bilköpet enligt ny undersökning – Därför sänker Folksam premien för säkra och bränslesnåla bilar

Folksam har låtit undersöka* vad som styr svenskarnas val av bil. Resultatet visar att bilens driftskostnad och inköpspris är allra viktigast. Att bilen är trafiksäker och har en god miljöprestanda kommer först på tredje respektive sjätte plats. För att få fler att välja bilar som är de allra bästa inom miljö och säkerhet så sänker Folksam nu försäkringspremierna på en rad bilmodeller.

Läs mer