Folksam tar över Fastighetsägarnas Egna Försäkring

Folksam blir ny försäkringsgivare för Fastighetsägarnas Egna Försäkring genom avtal med Fastighetsägarna och Osséen Försäkringsmäklare. Avtalet omfattar 5 500 fastigheter på totalt 10 miljoner kvadratmeter.

Fastighetsägarnas Egna Försäkring är en skräddarsydd försäkring för fastighetsägare. Den är endast tillgänglig genom medlemskap i Fastighetsägarna och förmedlas genom Osséen Försäkringsmäklare.

– Affären är ett resultat av vår strategiska satsning att utöka vår marknadsandel inom fastighetsförsäkring, säger Stefan Holm, affärsområdeschef Folksam.

Tidigare var Sveland försäkringsgivare, men när de köptes upp av Trygg-Hansa i våras gjorde Fastighetsägarna en ny upphandling.

– Vid en samlad bedömning var Folksam det bolag som bäst motsvarade våra förväntningar såväl innehålls- som tariffmässigt. Folksam var också det bolag som kunde leverera allra bäst medlemsnytta, säger Krister Nilsson, vd Fastighetsägarna Mellansverige.

– Avtalet är Folksam Företags största med anknuten förmedlare. Vi är övertygade om att vi i framtiden kommer att göra allt fler affärer via anknutna förmedlare, säger Anders P Karlsson, marknadschef Folksam Företag.

För ytterligare information:
Anders P Karlsson, marknadschef Folksam Företag, telefon 08-772 85 97, 0708-31 66 77
Stefan Holm, affärsområdeschef Folksam, telefon 08-772 68 71, 0708-31 68 75
Krister Nilsson, vd Fastighetsägarna Mellansverige, telefon 016-17 22 51