Folksam sänker återbäringsräntan till 8,0 procent på ”gammalt kapital”

Folksam Liv sänker från och med den 1 december 2015 återbäringsräntan på den traditionella livförsäkringen – på kapital som betalats in före den 1 juli 2015 – från 10,0 procent till 8,0 procent före skatt och avgifter.

Läs mer
Ny vitbok från Folksam – Så får Sverige pensioner i världsklass

Ny vitbok från Folksam – Så får Sverige pensioner i världsklass

Folksams vitbok 2015 presenteras idag under ett lunchseminarium i Folksamhuset, Stockholm. Vitboken analyserar hur det svenska pensionssystemet mår idag samt framtida utmaningar och konsekvenser. Dessutom innehåller den ett reformförslag med tio åtgärder för att Sverige ska fortsätta kunna leverera pensioner i världsklass.

Läs mer

Onödigt dyra reparationer av värmepumpar kostar landets villaägare stora pengar

Värmepumpen är idag det vanligaste sättet att värma upp villan – en både ekonomisk och miljövänlig lösning under förutsättning att den fungerar. Folksam presenterar idag ny statistik som visar att överdrivna reparationskostnader kostar landets villaägare mångmiljonbelopp. Om man inte är vaksam kan man dessutom riskera att begå miljöbrott i samband med reparation.

Läs mer
Delårsöversikt januari-september 2015

Delårsöversikt januari-september 2015

Det gångna kvartalet markerar en fortsatt hög förändringstakt och målmedvetet arbete med att värna om det förtroende våra kunder gett oss. Även om mycket går Folksams väg och vi är ekonomiskt starka, så står vi inför en rad utmaningar. Världsekonomisk osäkerhet, inte minst i Kina och ett antal andra tillväxtländer, bidrar till marknadsturbulens och en utmaning som hela branschen möter är att hitta avkastning i rådande räntemiljö.

Läs mer
Volvo, Mercedes, Skoda och Toyota toppar Folksams lista över säkraste familjebilarna

Volvo, Mercedes, Skoda och Toyota toppar Folksams lista över säkraste familjebilarna

Efter driftkostnad och pris har säkerheten störst betydelse vid valet av bil. Det gäller inte minst köpare av familjebilar* som har barnen att värna om i trafiken. Men barn äldre än fyra år som sitter framåtvända i baksätet är fortfarande en grupp som har sämre säkerhet i bilen. Därför har Folksam rankat de säkraste familjebilarna i olika prisklasser och storlekar där totalt 20 bilar klassas som Bra val.

Läs mer
Mia Liblik blir tf vd för KPA Pension – Erik Thedéen lämnar

Mia Liblik blir tf vd för KPA Pension – Erik Thedéen lämnar

Mia Liblik är från och med måndag den 19 oktober tf vd för KPA Pension. Detta sedan Erik Thedéen idag har utsetts av regeringen till generaldirektör för Finansinspektionen. En rekryteringsprocess kommer att inledas för att hitta Eriks efterträdare.

Läs mer

Stockholmarnas pensioner högst i landet – Bottenplats för Gotlands, Kalmars och Jämtlands län

Stockholmare som pensionerades år 2012 har högst pensioner i landet. Lägst pension har man på Gotland och den största minskningen av pensionen i Norrbotten, visar en ny rapport från Folksam. – Pensionerna minskar i hela landet och den stora pensionsklyftan mellan kvinnor och män består, säger Folksams välfärdsanalytiker, Håkan Svärdman.

Läs mer
Folksam blir ridsportens huvudsponsor

Folksam blir ridsportens huvudsponsor

Folksam blir ridsportens nya huvudsponsor i ett långsiktigt samarbete. Folksams satsning på ridsporten centralt omfattar alla verksamhetsområden inom Svenska Ridsportförbundet och lägger extra stor vikt på utbildning och ungdom, de viktiga nycklarna till framtidens ridsport.

Läs mer

November högsäsong för inbrott i sommarstugan

I fjol anmäldes 5 900 inbrott i fritidshus till polisen. Vår och senhöst är högsäsongerna. – Sett över de senaste tio åren har inbrotten fått en säsongsbetonad prägel. Inbrottstjuvarna firar jul redan i november, då allra flest inbrott sker, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggare på Folksam.

Läs mer
Storslam för Volvo i Folksams rankning av säkra bilar

Storslam för Volvo i Folksams rankning av säkra bilar

Volvo tar hem segern i Folksams nya rankning av säkra bilar. Högst betyg får Volvos modeller V70, S80, S60, V60 och XC60 från 2007 och framåt. Säkerhetsnivån för de bilarna är drygt 50 procent högre än genomsnittsbilen. På andra plats kommer Volvo XC90 02-15 och Honda CRV 98-06 med 48 respektive 47 procent högre säkerhetsnivå.

Läs mer

Folksam vill införliva Förenade Liv

Folksam har för avsikt att att överlåta dotterbolaget Förenade Livs verksamhet till Folksam. Det betyder att verksamheten och försäkringsbeståndet successivt ska införlivas i Folksam samt att varumärket på sikt ska avvecklas.

Läs mer