Hans Andersson ny utredningschef för Folksam

Hans Andersson blir ny utredningschef för Folksam. Han tillträder tjänsten den 1 juni och efterträder då Klas Beskow som går i pension. Hans Andersson kommer närmast från en tjänst som gruppchef för utredare och riskansvariga i Stockholm och norra Sverige hos Folksam.

Läs mer

Folksam och Svenska Golfförbundet i nytt treårsavtal och gemensam satsning på handigolf

Folksam och Svenska Golfförbundet gör en gemensam satsning på handigolf. Det är en av nyheterna när partnerna förlänger sitt samarbete i ett nytt treårigt avtal. Avtalet omfattar också fortsatt medlemsförsäkring samt samarbete kring försäkring av golfanläggningar.

Läs mer

Återbäringsräntan sänks till 6,0 procent på ”gammalt kapital” och 3,0 procent på ”nytt kapital”

Folksam Liv sänker från och med den första februari 2016 återbäringsräntorna på den traditionella livförsäkringen från 8,0 till 6,0 procent på ”gammalt kapital” och från 4,0 till 3,0 procent på ”nytt kapital”.

Läs mer
Folksam samarbetar med veterinärer – för en hållbar prisutveckling inom veterinärvård

Folksam samarbetar med veterinärer – för en hållbar prisutveckling inom veterinärvård

Kostnaderna för vård av djur har ökat kraftigt de senaste åren. För att få en mer hållbar prisutveckling av veterinärvård inleder Folksam samarbete med veterinärer. Ett led i detta är att teckna avtal med ett antal leverantörer. Från årsskiftet har Folksam inlett ett nytt samarbete med Distriktsveterinärerna.

Läs mer

Folksam i topp när Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför barnförsäkringar

Nu kan de som har Folksams barnförsäkring känna sig extra trygga – försäkringen tar förstaplatsen i Konsumenternas Försäkringsbyrås jämförelse av barnförsäkringar.

Läs mer
Eldstäder orsakar många villabränder i januari

Eldstäder orsakar många villabränder i januari

Nu när kylan har sitt grepp om landet är det mysigt att elda i kamin, öppen spis och kakelugn. Eldstäder skapar trivsel och värme men kan också vara en brandfara. Ljusbränder är vanligast i december, men i januari orsakar eldstäder fler villabränder – det visar ny statistik från Folksam.

Läs mer

Folksam förvärvar bostadsprojekt av Skanska

Folksam tecknar genom dotterföretaget KPA Pension avtal med Skanska Hyresbostäder om förvärv av Hyresbostäder Sköndal KB. Affären är värd 398 miljoner kronor och innefattar uppförande av sex hyreshus med totalt 178 lägenheter.

Läs mer
Autobroms nytt krav när Folksam listar 2016 års säkraste och snålaste nybilar

Autobroms nytt krav när Folksam listar 2016 års säkraste och snålaste nybilar

Allt fler nya bilar har autobroms, men andelen miljöbilar ökar långsammare än tidigare. Det visar Folksams lista över 2016 års trafiksäkra och miljömässigt hållbara nybilar. Listan innebär också att Folksam är först med att sätta autobroms som krav i en fordonspolicy.

Läs mer

Folksam och Skanska i strategiskt samarbete

Folksam inleder genom dotterbolaget KPA Pension ett strategiskt samarbete med Skanska Hyresbostäder om förvärv av nyproducerade bostadsfastigheter. Samarbetet omfattar ett antal utvecklingsprojekt som ger Folksam exklusivitet att förvärva nästan 600 lägenheter till ett värde av cirka 1,3 miljarder kronor.

Läs mer
Besafe Izi Plus bäst i Folksams test av bilbarnstolar

Besafe Izi Plus bäst i Folksams test av bilbarnstolar

Stolen Besafe Izi Plus får högsta betyg när Folksam testar bilbarnstolar för barn från nio månader till fyra år. Ytterligare sju bilbarnstolar får Folksams märkning Bra val. Förutom en bra stol är den viktigaste säkerhetsåtgärden att låta barnen åka bakåtvända tills de fyllt fyra år. Risken att skadas är fem gånger högre i en framåtvänd stol jämfört med en bakåtvänd enligt Folksams trafiksäkerhetsforskare.

Läs mer